wtorek, 18 czerwiec 2019
O płytę indukcyjną warto dbać regularnie. Nie tylko sprawisz, że kuchnia zyska świetny wygląd, ale również samo urządzenie będzie działać lepiej i dłużej. Poza tym, przetarcie płyty po każdym gotowaniu jest zdecydowanie prostsze niż usuwanie przypalonych pozostałości. Do codziennego sprzątania wystarczy wilgotna ściereczka.
Jeśli w czasie gotowania rozlejesz coś na płytę, zetrzyj od razu. W przeciwnym razie substancja szybko przywrze do gładkiej powierzchni. To ważne, ponieważ nie jest ona odporna na drapanie i łatwo ją uszkodzić. Sprawdzają się natomiast specjalne skrobaki do szkła. Spryskaj płytę dedykowanym detergentem i zeskrob brud. Jeśli chcesz uniknąć chemii, możesz przetrzeć płytę octem i posypać sodą oczyszczona. Całość na 15 minut przykryj ręcznikiem zamoczonym w gorącej wodzie. Taka mikstura działa cuda.
Ada
Zapisz się na newsletter i odbierz KUPON RABATOWY WYSOKOŚCI 5% na zakupy