Poniedziałek, 24 wrzesień 2018
Przypaliłaś garnek? Zdarza się! Nie liczę już, ile sama przypaliłam garnków.
Na delikatnie przypalone dno garnka nie ma nic lepszego niż solidna warstwa soli. Zasyp przypalone miejsce solą i zostaw na jakiś czas. Po kilku godzinach zalej ciepłą wodą i przetrzyj gąbką, a po przypaleniu nie będzie śladu.
Na trudniejsze przypalenia zastosuj ocet, który pomimo nieprzyjemnego zapachu jest niezwykle skutecznym środkiem do walki z trudnymi zabrudzeniami. Wlej go do przypalonego garnka i gotuj kilkanaście minut. Nie inaczej będzie, jeśli wybierzesz proszek do prania – już dwie łyżki wrzucone do gotującej się wody sprawią, że po 15 minutach z łatwością pozbędziesz się brudu. To takie proste!
Jeśli dotychczasowe metody Cię nie przekonują, możesz spróbować słynnej Coli, która zagotowana, pomoże rozpuścić spaleniznę, dzięki czemu bez trudu ją usuniesz.
Ada
Zapisz się na newsletter i odbierz KUPON RABATOWY WYSOKOŚCI 5% na zakupy