sobota, 22 czerwiec 2019
Ruszt kuchenki gazowej to solidna konstrukcja, która jest odporna na uszkodzenia, zniekształcenia oraz działanie wysokich temperatur. Tu kończą się zalety. Niestety usunięcie zabrudzeń, przypalonego tłuszczu czy też resztek jedzenia może przyprawić o ból głowy. Najlepiej wyczyścić go po każdym gotowaniu. Jeśli Ci się nie udało - zobacz, co zrobić.
Do czyszczenia najlepiej wykorzystać płyn do naczyń. Zawarte w nim składniki usuną tłuszcz. Jeśli ruszt jest wyjątkowo brudny, namocz go w ciepłej wodzie z dodatkiem detergentu.
Gdy okaże się to niewystarczające, sięgnij po dedykowane preparaty – profesjonalne płyny lub spraye, które są skutecznie, proste w obsłudze i szybkie. Po kilku minutach od użycia preparatu, wystarczy przetrzeć ruszt gąbką lub szmatką, i gotowe!
Miłośnicy alternatywnych rozwiązań sięgają również po rozpuszczony w wodzie proszek do prania. W takiej miksturze warto umieścić ruszt na całą noc, a rano wyszorować szorstką gąbką. Jeśli zależy ci na ekologicznym rozwiązaniu, sięgnij po sodę oczyszczoną lub ocet. Po namoczeniu wystarczy całość przetrzeć. Naturalne i skuteczne rozwiązanie!
Ada
Zapisz się na newsletter i odbierz KUPON RABATOWY WYSOKOŚCI 5% na zakupy